Читај ми!

Вучић: Не лаки разговори са Лајчаком и Ескобаром, заштитићемо интересе Срба на КиМ

Председник Србије Александар Вучић поручио је после састанка са специјалним изаслаником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком и специјалним представником САД за Западни Балкан Габријелом Ескобаром да разговори нису били лаки и да ће се наставити вечерас.

Председник Србије је после разговора у видео поруци на Инстаграм налогу "будућностсрбије" рекао да разговори нису били лаки и да се настављају вечерас у 22 сата.

"Надам се компромису, али интересе Срба на КиМ заштитићемо свакако!", поручио је Вучић.

Председник је Србима на КиМ поручио да ће се увек борити за мир и стабилност и да ни једног секунда неће одступити од наших виталних нациоиналних и државних интерса.

"Нећемо одступити пре свега од ваших интереса, ваше безбедности и сигурности", поручио је Вучић.

Мириослав Лајчак је на Твитеру после сусрета објавио да је састанак са Вучићem представљао тешку, али и одговорну дискусију.

"Имао сам тешку али одговорну дискусију са председником Србије. Пренео сам поруке и истакао да сви споразуми постигнути у оквиру дијалога морају да буду спроведени, укључујући и Споразум о слободи кретања из 2011. Наставићемо разговоре касније вечерас", написао је Лајчак.

Ескобар, који је заједно са Лајчаком око 17,40 напустио зграду Генералног секретаријата председника Републике Србије, рекао је да цени посвећеност миру српског председника Александра Вучића.

"Имали смо тежак и дугачак састанак са председником Вучићем. Ценимо посвећеност председника миру и стабилности. Настављамо даље", саопштио је Ескобар, а пренела америчка амбасада на Твитеру.

Разговори у Председништву завршени су око 17,40 часова, а састанку су присуствовали и амбасадори САД и ЕУ у Србији, Кристофер Хил и Емануел Жиофре.