Читај ми!

Вулин са Лавровом у Москви: Србија не заборавља вековно братство

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, који борави у званичној посети Москви, састао се са министром спољних послова Руске Федерације Сергејом Лавровом.

Александар Вулин је истакао да Србија, коју води председник Александар Вучић, не заборавља вековно братство, те да је једина земља у Европи која није увела санкције Руској Федерацији и није постала део антируске хистерије, саопштило је Министарство унутрашњих послова.

Вулин је поручио да је Сергеј Лавров искрени пријатељ Србије и српског народа, изразивши велику захвалност Руској Федерацији на доследном поштовању суверенитета и интегритета Србије и непризнавању лажне државе Kосово.

Истакао је да је Србија самостална и независна држава која сама бира своје пријатеље, преноси се у саопштењу.

Нагласио је да дубоко жали због тога што је министру Лаврову вољом других земаља онемогућена посета Београду у јуну месецу, истакавши да су забраном доласка министра Лаврова у званичну посету Србији прекршени и погажени сви принципи међународног права.

Министар спољних послова Руске Федерације Сергеј Лавров истакао је да ће руска држава наставити да пружа подршку Србији у очувању територијалне целовитости.

Вулин је истакао је да Србија никада неће заборавити помоћ Русије и руског председника Владимира Путина, који је на позив председника Вучића 2015. године спречио доношење британске резолуције у Уједињеним нацијама по којој би Срби били проглашени геноцидним народом.

На састанку српског и руског министра истакнуто је да Србија и Русија и у временима великих изазова имају изузетне дипломатске односе и успешну билатералну сарадњу, баш као што и председник Вучић и председник Путин имају изузетно добре личне односе, закључује се у саопштењу.

Лавров: Русија за одрживо решење уз поштовање интереса Србије

Сергеј Лавров је на састанку са Вулином рекао да је, узимајући у обзир недавно заоштравање ситуације на КиМ, потребно пронаћи решење на основу стриктног поштовања норми међународног права, на основу Резолуције 1244 СБ УН, уз пуно поштовање суверенитета и територијалног интегритета и легитимних права и интереса Србије.

Лавров је пре састанка са Вулином истакао да је став Русије када је реч о Косову непромењен, додајући да је то више пута потврдио руски председник Владимир Путин.

"Залажемо се да Београд и Приштина постигну одрживо, обострано прихватљиво решење на основу Резолуције 1244 Савета безбедности Уједињених нација", рекао је Лавров.

Додао је да то решење несумњиво мора бити, пре свега, у складу са међународним правом и мора бити одобрено од Савета безбедности УН.

"Прихватићемо само такав исход који ће одговарати Србима. Нашим српским пријатељима пружићемо свестрану подршку у постизању тог резултата", рекао је Лавров, наведено је на сајту Министарства спољних послова Русије.

субота, 27. април 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво