Читај ми!

Кфор: Повећали смо присуство на Јарињу и Брњаку

Кфор је повећао своје присуство на административним прелазима Јариње и Брњак, као и активности патролирања у том подручју како би "повећао свест о ситуацији", кажу у Канцеларији за односе са јавношћу мисије НАТО-а на Косову и Метохији.

Мисија Кфор предузела је мере како би се омогућило да брзо реагује на све безбедносне изазове, одговорено је Косово онлајну из Канцеларије за односе са јавношћу мисије НАТО-а на КиМ.

Кфор је повећао своје присуство на административним прелазима Јариње и Брњак, као и активности патролирања у том подручју, како би "повећао свест о ситуацији".

"Желимо да уверимо свакога да је Кфор спреман да интервенише ако буде потребно", додаје се у одговору на питања упућена поводом уоченог појачаног присуства Кфора код административног прелаза Јариње и доласка у ово подручје два џипа приштинских безбедносних снага, као и да ли су за то имали потребне дозволе, наводи Косово онлајн.

У одговору се каже и да мандат Мисије Кфор, који произилази из Резолуције СБ УН 1244 из 1999. године, јесте да обезбеди сигурно и безбедно окружење и слободу кретања за све људе на Косову.

"Да би извршио своје задатке, Кфор одржава видљив и окретан став на терену", наводи Кфорова Канцеларија за односе са јавношћу.

Председник Александар Вучић ће се данас, уочи нове рунде дијалога Београда и Приштине у Бриселу и две недеље од тензија на северу Косова и Метохије, састати са генералним секретаром НАТО-а Јенсом Столтенбергом.