Читај ми!

Мехај: Косово домаћин вежбе "Defender Europe 23"

Министар одбране у Приштини Арменд Мехај најавио је да ће Косово бити домаћин највеће теренске вежбе у региону Балкана "Defender Europe 23", додајући да су у току припреме, набавка опреме и завршетак инфраструктуре.

"На 'Defender Europe 23' косовска војска учествоваће са два пука. Током ове вежбе планира се валидација пешадијских капацитета КБС-а на нивоу пука, од стране специјализованих јединица за валидацију војске САД", пренео је Мехај преко друштвених мрежа.

Вежба "Бранилац Европе 21" одржана је прошле године у Албанији на више од 30 полигона, и на њој је учествовало преко 28.000 војника.

Фокус војне вежбе, рекао је тада албански премијер Еди Рама, био је на демонстрацији спремности Сједињених Америчких Држава за интеракцију са војском партнера НАТО-а ради повећања сигурности у региону Западног Балкана и Црног мора.

У двонедељним војним вежбама, од 17. маја до 2. Јуна 2021. године, у шест база у Албанији учествовало је 6.000 америчких војника, а присутни су били и војни бродови из Велике Британије.

Западна војна алијанса вежбу "Бранилац Европе 22" организовала је у Европи и Африци, И укључивала је више од 3.268 америчких и 5.887 војника из 11 савезничких и партнерских земаља, укључујуćи Данску, Естонију, Немачку, Француску, Летонију, Литванију, Холандију, Пољску, Словачку, Шведску и Велику Британију.

 

субота, 21. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи