Читај ми!

Стефановић: Јачање војске порука грађанима да не брину за безбедност земље

Одлука председника Александра Вучића да Војска Србије и њено јачање буду важан приоритет и у наредном периоду, јасна је порука грађанима Србије да могу да буду спокојни и да не треба да брину за безбедност земље, поручио је министар одбране Небојша Стефановић.

Сви који чине наш систем одбране и те како разумеју сложеност ситуације у свету, те је одлука о новом повећању плата за војнике, коју је председник саопштио, утолико значајнија, истакао је министар одбране.

"Подсетићу да ће то бити четврто повећање плата за нашу војску у року од две године, што ће бити од огромне важности за њено јачање, али и јасно показује колико наша држава цени своје људе у униформи.

Истовремено, директна подршка председника за опцију редовног служења војног рока веома важан је аспект за укупну спремност и добру организацију нашег система одбране. Уз сталну и промишљену модернизацију наших оружаних снага, коју ћемо наставити и у будућем периоду, Србија наставља да развија своје одбрамбене снаге на највишем нивоу, као један од својих најважнијих државних приоритета", поручио је Стефановић.

Министар одбране сматра да само на тај начин, кроз континуирано јачање система одбране, Србија може да осигура својим грађанима пуну безбедност, заштиту суверенитета, али и да оствари све друге постављене циљеве и приоритете.