Читај ми!

Петковић разговарао са Србима којима су опљачкане радње

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић разговарао је са Бојаном Павловићем и Мирославом Лукићем којима су пре три дана поново опљачкане продавнице у Великој Хочи.

Петар Петковић је у објави на свом Фејсбук налогу подсетио да се исти сценарио догодио и пре два месеца, а да починиоци нису пронађени.

"Опљачкани су на препреден и подмукао начин, а иако постоје и видео записи починилаца и докази на терену, то за Косовску полицију није довољно да би одговорни били процесуирани", навео је Петковић.

Додао је да су му Павловић и Лукић изнели "оправдану забринутост за егзистенцију и безбедност своје породице и својих комшија" јер се суочавају са различитим провокацијама и претњама у својој средини.

Посебно су, каже, револтирани и огорчени на представнике међународне заједнице јер они којима је поверен задатак да о њима брину, "ни прошли пут, а ни сада нису реаговали адекватно".

Најавио је да ће се Канцеларија за КиМ обратити свим релевантним међународним мисијама које делују на простору покрајине и захтевати да повећају ангажовање и на овом и на свим другим случајевима чије су мете Срби, посебно јужно од Ибра.

"Договорили смо се и на које све начине Мирославу и Бојану можемо да помогнемо да повећају безбедност својих објеката. Бојану и Мирославу сам пренео да нису сами и да ће и у овој, али и другим недаћама имати моју и подршку Канцеларије за КиМ где год је то могуће", написао је Петковић.