Читај ми!

Свечља: Пуцано на полицајце на језеру Газиводе; Српска листа: Не наседати на провокације Приштине

Kосовска полиција саопштила је да је на њихове полицајце пуцано десетак пута на језеру Газиводе из правца друге обале, али да нико није повређен. Из Српске листе су позвали Србе да не наседају на провокације Приштине.

Из косовске полиције су навели да се напад догодио док су спуштали патролни чамац у језеро, преноси Kоха.

Министар унутрашњих послова привремених приштинских институција Џељаљ Свечља огласио се тим поводом, тврдећи да су полицајце напале "илегалне српске групе" које имају подршку из Београда.

"Два пута су за неколико дана криминалне структуре пуцале на наше полицијске службенике да их омету или убију", тврди Свечлија, преноси Kоха.

Додао је да ће власти наставити да обављају своје дужности, "упркос нападима".

Српска листа: Не наседати на провокације Свечље и Приштине

Српска листа саопштила је данас да осуђује сваки вид угрожавања безбедности без обзира са које стране долази, након што је косовска полиција објавила да је на њихове полицајце пуцано, и истовремено позвала Србе да не наседају на провокације Приштине.

"Српска листа позива грађане да не наседају на провокације Џељаља Свечље и власти из Приштине који настоје да наш народ на северу представе као негативце, и себи створе алиби за насилне упаде и малтретирање српског народа, од Штрпца до севера Kосова и Метохије", наводи се у саопштењу.

Српска листа наглашава да у српским срединама нема тензија и сукоба, а да Срби са Албанцима, Бошњацима, Горанцима, Ромима и осталима живе у миру.

Оцењују да то не одговара Приштини која скоро свакодневно у чисто српске средине шаље албанске специјалце наоружане до зуба, који онда малтретирају грађане, и стварају хаос у којем страдају и недужни попут Срећка Софронијевића.

"Разумејући све што нам се дешава недељама уназад, ми морамо да сачувамо мир и присебност, како би опстали и остали на овим просторима и зато вас позивамо на уздржаност", наводи се у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво