Читај ми!

Висока борбена готовост снага Војске Србије у Копненој зони безбедности

Начелник Генералштаба генерал Милан Мојсиловић обишао је са најближим сарадницима део снага Војске Србије ангажованих на контроли Копнене зоне безбедности и обезбеђењу административне линије са Косовом и Метохијом.

Генерал Милан Мојсиловић је том приликом извршио увид у ниво борбене готовости снага Војске Србије у рејону база "Табалије" и "Рудница" и њихову оспособљеност да у случају потребе брзо реагују и обезбеде мир и сигурност у овом делу земље.

"У светлу недавних догађаја на простору наше јужне покрајине изазваних једностраним потезима привремених институција самоуправе у Приштини, генерал Мојсиловић је изразио задовољство високом борбеном готовошћу снага Војске Србије и чињеницом да су ангажовани војници и старешине спремни, мотивисани и обучени да изврше сваки задатак који пред њих постави отаџбина Србија", саопштило је Министарство одбране.

У пратњи начелника Генералштаба Војске Србије током обиласка база у Копненој зони безбедности били су командант Копнене војске генерал-потпуковник Милосав Симовић, начелник Оперативне управе (Ј-3) генерал-потпуковник Желимир Глишовић и начелник Управе за логистику (Ј-4) генерал-мајор Срђан Петковић.