Читај ми!

Канцеларија за КиМ: У Кишници прецртана ознака на српском језику, постављена табла УЧК

У насељу Кишница, надомак Грачанице где је постављена двојезична табла са ознаком овог етнички мешовитог места, црном бојом je прецртан назив на српском језику, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Из Канцеларије истичу да је, истовремено, данас постављена и табла са ознаком терористичке УЧК на путу од српског дела Кишнице ка делу насељеном Албанцима и то у непосредној близини дечјег игралишта.

"На ову таблу директно гледају Срби из српског дела Кишнице, што представља очигледну претњу усмерену према српском народу који је страшно пострадао од стране ове злочиначке и терористичке организације", поручује Канцеларија за КиМ. 

Оцењује да "нема сумње да је реч о још једној провокацији у режији Албанаца осокољених антисрпском политиком Приштине и Аљбина Куртија којима је главни циљ да се све српско протера са Косова и Метохије".

"Иако Приштини и Куртију очигледно сметају српска имена и српски језик, али колико год се трудили неће моћи ни да избришу српско постојање на КиМ, нити да протерају Србе са својих вековних огњишта", истакла је Канцеларија.

Навела је да случај "отвара очигледно питање на које одговор мора да да међународна заједница – како је то дозвољено да се знакови УЧК постављају широм КиМ, али се Срби прогоне због залагања за Заједницу српских општина".

недеља, 22. септембар 2024.
18° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи