Читај ми!

Биографија Владимира Орлића

Највиши законодавни орган у Србији, Народну скупштину, у наредне четири године, водиће Владимир Орлић, који је вечерас изабран на ту функцију, као кандидат владајуће СНС. Владимир Орлић је потпредседник СНС-а и дугогодишњи посланик напредњака у скупштини.

Владимир Орлић је рођен 15. априла 1983. у Београду, завршио је основну школу "Јован Поповић" у Обреновцу, а затим и Математичку гимназију у Београду.

Дипломирао је на Електротехничком факултету Универзитета у Београду, на Одсеку за електронику, телекомуникације и аутоматику, на смеру за телекомуникације, где је стекао и звање доктора наука електротехнике и рачунарства.

Професионално је био ангажован у струци на позицији инжењера за истраживања и развој у различитим научно-истраживачким институтима.

У његовој биографији се наводи да је аутор више од 80 научних и стручних радова, техничких решења, учесник на више пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја, као и у већем броју интерних компанијских пројеката, намењених комерцијалном тржишту.

У научно звање научни сарадник у области техничко-технолошких наука - електроника, телекомуникације и информационе технологије, изабран је 2015. године, а реизабран 2020.

У СНС-у од 2008. 

Члан је Српске напредне странке од 2008. године, где је обављао дужности у сфери информисања и медија, као и организационих послова, а био је и представник странке у радним телима Европске народне партије.

Био је кандидат за одборника у Скупштини града Београда на листи СНС-а 2012, 2014. и 2018. године, за одборника у Скупштини општине Чукарица 2016. године.

Одборник у Скупштини града Београда био је од 2016. до 2022. године.

За народног посланика са листе коју је предводио СНС изабран је 2014, 2016, 2020. и 2022. године.

Орлић је обављао дужност заменика председника посланичке групе СНС у парламенту од 2016. до 2020. године, те потпредседника Скупштине од 2020. до 2022. године.

За члана Председништва СНС-а изабран је 2017, а за потпредседника Главног одбора СНС-а прошле године.

Као народни посланик био је члан више скупштинских радних тела, парламентарних делегација и посланичких група пријатељстава, а био је председник Парламентарног одбора за стабилизацију и придруживање ЕУ-Србија.

Орлић је 2010. завршио обуку и едукацију у Класи за резервне официре Војске Србије, где је стекао чин резервног потпоручника Војске Србије.

Говори енглески језик, ожењен је и отац три кћерке, живи и ради у Београду.

петак, 26. април 2024.
7° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво