Читај ми!

Рама: Овакве ситуације показују зашто је потребан Отворени Балкан

Албански премијер Еди Рама данас је, поводом најактуелнијих дешавања на КиМ, поздравио то што је Приштина одложила примену споразума о реципроцитету за 30 дана, али нагласио и да је примена тог споразума њено право и обавеза, констатујући да овакве ситуације показују зашто је потребан Отворени Балкан.

Еди Рама је на заједничкој конференцији за новинаре са шпанским премијером Педром Санчезом у Тирани оценио да је примена споразума о реципроцитету право и обавеза Приштине и позвао председника Србије Александра Вучића да не оправдава, како је рекао, акције "одређених група на северу Косова које се из сопствених разлога, противе примени споразума".

Рама је рекао и да овакве ситуације показују зашто је потребан Отворени Балкан.

"Ове ситуације не показују да је наш приступ Србији и политици зближавања и дијалога погрешан. Ове ситуације показују зашто је потребан Отворени Балкан и зашто Косово треба да дође и седне за сто Отвореног Балкана", поруцио је Рама.

Рама је додао да подржава владу у Приштини 100 одсто и поздравио одлагање примене споразума за 30 дана, преноси Јуроњуз Албанија.

"Позивам власти у Београду и председника Вучића да не пружају никаква оправдања или алиби за одређене групе на северу Косова, које се из сопствених разлога, противе примени споразума", рекао је Рамa.

Рама је, како преноси Јуроњуз Албанија, са Санчезом разговарао и о Косову и истакао да Шпанија и Албанија имају другачије ставове о том питању, преноси Албанијан дејли њуз.

"Шпанија има другачији став о Косову, из разлога који су везани за саму Шпанију и који немају никакве везе са било каквом врстом дискриминације или предрасуде према албанској заједници на Косову и њиховим правима, али смо разговарали, још више у контексту ситуације која је синоћ неразумно ескалирала, будући да је Влада Косова дужна да спроводи споразуме вршећи територијални суверенитет који произилази из независности", рекао је Рама.

уторак, 14. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара