Читај ми!

Шест "мигова" допратило у Београд председника Египта

Председнику Египта Абделу Фатаху eл Сисију, који је допутовао у тродневну посету Србији, председник Александар Вучић припремио је дочек на аеродрому "Никола Тесла". Авион високог госта из Египта дочекало је шест "мигова-29" распоређених у две групе.

Вучић је Ел Сисија, који је у Београд слетео око 15.15, дочекао на црвеном тепиху, уз постројену Гарду Војске Србије.

Након срдачног руковања, председник Вучић је свом египатском колеги рекао да Србија и Египат негују традиционално пријатељство.

"Верујем да ћемо Вашом посетом дати посебан печат нашој сарадњи", рекао је Вучић.

Са председником су египатског председника дочекали и министар спољних послова Никола Селаковић и министарка трговине, туризма и телекомуникација Татјана Матић.

Ел Сиси борави у Србији до четвртка, 21. јула, а поводом његове званичне посете, у Београду је, у знак добродошлице, постављено више стотина заставица у бојама египатске заставе, дуж ауто-пута, испред Палате Србија, у централним градским улицама, испред Дома Народне скупштине Србије...

Према плану посете, церемонија свечаног дочека египатског председника испред Палате "Србија", уследиће сутра пре подне, а након тога биће одржан и састанак двојице председника, Вучића и Ел Сисија.

Потом је предвиђен пленарни састанак делегација Србије и Египта, а затим ће председник Вучић уручити одликовање шефу египатске државе.

Биће потписани билатерални споразуми, а након тога предвиђене су изјаве за медије председника Вучића и Ел Сисија.

Уследиће затим и Српско-египатски бизнис форум.

Током посете Србији, Ел Сиси ће разговарати и са председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем.

Абдел Фатах eл Сиси је први египатски председник који је дошао у Србију, после 35 година и посете Хоснија Мубарака у јулу 1987. године.

Очекује се да ће посета допринети великом пробоју у билатералним односима и трговини између двеју земаља, које негују одличне односе још од времена оснивања Покрета несврстаних.

У фокусу разговора биће развој сарадње, трговина, увоз, извоз и инвестиције.

четвртак, 25. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво