Читај ми!

Вучић: Шинзо Абе оставио посебан легат глобалној политичкој сцени

Председник Србије Александар Вучић, премијерка Ана Брнабић и председник Народне скупштине Ивица Дачић упутили су телеграме саучешћа поводом смрти бившег јапанског премијера Шинза Абеа.

"Са тугом и неверицом сам примио вест о трагичној смрти Шинза Абеа, изузетног државника и човека, који је својим озбиљним и одговорним приступом политичким изазовима свог времена, оставио посебан легат на глобалној политичкој сцени", навео је председник Александар Вучић у телеграму саучешћа.

Истиче да је "Шинзо Абе дао немерљив допринос развоју односа између Србије и Јапана, због чега нам је била част да га одликујемо орденом Републике Србије на ленти, за изузетне заслуге у развијању и учвршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа наше две земље".

"У име грађана Републике Србије и своје име, изражавам дубоко саучешће народу и Влади Јапана, породици и пријатељима Шинза Абеа", закључује се у телеграму саучешћа.

Брнабић: Србија ће Абеа памтити као искреног пријатеља

И премијерка Ана Брнабић изразила је саучешће поводом смрти бившег јапанског премијера. 

"Са великим жаљењем примили смо вест о смрти Шинза Абеа, бившег премијера Јапана. Србија ће га памтити као нашег искреног пријатеља, који је оставио неизбрисив траг у историји односа наше две земље. Његовој породици и сународницима упућујем изразе најдубљег саучешћа", навела је Брнабићева на Твитеру.

Дачић: Абе предано служио својој земљи

И председник Народне скупштине Ивица Дачић упутио је саучешће породици Шинза Абеа и народу Јапана.

"У име Народне скупштине Србије и у своје лично име изражавам дубоко саучешће поводом смрти великог политичара, који је предано служио својој земљи и заступао интересе свог народа. Тадашњи премијер Шинзо Абе посетио је нашу земљу 2018. године, што је била прва посета Београду на тако високом нивоу у последње три деценије и дао је изузетан допринос развоју и учршћивању мирољубиве сарадње и пријатељских односа између Србије и Јапана", наведено је у саопштењу.

Бивши јапански премијер Шинзо Абе преминуо је након што је на њега пуцано док је држао предизборни говор у граду Нари.

субота, 04. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво