Читај ми!

Амбасадор Теофилакту: Односи Кипра и Србије засновани на чврстом пријатељству

Билатерални односи Кипра и Србије засновани су на чврстом пријатељству, узајамној солидарности и строгом поштовању међународног права. Званичници обе земље, у свим сусретима изражавају недвосмислену и сталну подршку очувању суверенитета и територијалног интегритета обе државе. Амбасада Републике Кипар синоћ је, у сарадњи са Министарством туризма те земље, организовала Кипарско вече.

Кипар подржава територијални интегритет Србије и Србија подржава Кипар и то се неће променити, каже за РТС амбасадор Димитриос Теофилакту.

Билатерални односи Кипра и Србије засновани су на чврстом пријатељству, узајамној солидарности и строгом поштовању међународног права и званичници обе земље у свим сусретима изражавају недвосмислену и сталну подршку очувању суверенитета и територијалног интегритета обе државе.

Такође, постоје могућности за сарадњу у области ИТ индустрије али и енергетике, саобраћаја и инфраструктуре, јер Кипар, као држава-чланица ЕУ, може бити значајан партнер Србији и пружити помоћ у бољем коришћењу средстава из фондова Уније.

Амбасадор каже и да је велики потенцијал у пројектима које би заједнички реализовали партнери из Србије, Кипра и Грчке.

"Србија и Кипар имају традиционалне дугогодишње веома добре пријатељске и братске односе. А туризам је један од начина да се још боље упознамо и ближе повежемо", рекао је амбасадор.

Србија је закључила осам уговора за реализацију инвестиционих пројеката са компанијама са Кипра, вредне 165 милиона евра, а запослено је око 3.000 нових радника.

"Шта можемо очекивати у будућности зависи од нас. Наши односи су већ унапређени и сваким даном се унапређују све више. Осим у туризму можемо се зближити и у другим областима", навео је амбасадор.

Током целе године на Кипру је топло, имају 300 суначаних дана и море јединственог мириса, најстарија вина на свету, интересантну историју, укусну храну. То је земља легенди, спој традиционалног и модерног, а ове године очекују одличну сезону.

"Сви знамо да су српски туристи увек добродошли на Кипар. Као и ми, знају да уживају. Најчешће долазе у Аја Напу и Протерас због прелепих плажа. Надамо се да ћете посетити нашу земљу и ове године, али да ће следећа година бити још успешнија по туристима у обе земље", каже Јоргос Милас из кипарског Министарства туризма.

На Кипарској вечери, наши пријатељи су обећали да ће инвеститорима на Кипру представити Србију као кључну земљу на Балкану. Кажу да ће их упознати са пословним приликама и изузетним условима за улагање који постоје у нашој лепој Србији.

петак, 20. септембар 2024.
21° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи