Читај ми!

Здравко Понош представио нову странку Србија центар – СРЦЕ

Поводом оснивања политичке организације Србија центар – СРЦЕ, председнички кандидат на протеклим изборима Здравко Понош поручио је да се та партија залаже за улазак Србије у ЕУ, за сарадњу опозиције и да различитости буду повод за дијалог, а не за поделе и сукобе.

Здравко Понош је представљајући политичку организацију Србија центар (СРЦЕ) рекао да Србија и даље нема ни Скупштину ни Владу, а да је Београд добио градоначелника и градског менаџера у складу са капацитетима старе-нове власти.

Оценио је да су гласачи опозиције незадовољни изборним резултатом, али и односима унутар опозиције.

"Као председнички кандидат Удружене опозиције нисам тражио ништа заузврат, осим јединства листе која ме предлаже. Дао сам све од себе да сви заједно постигнемо успех. Једини сам председнички кандидат који је победио на свом бирачком месту", рекао је Понош.

Сматра да је иако је, како је навео, постојала медијска затвореност, проблеми унутар коалиције, као и финансијска средства у четрнаест пута мањем износу у односу на првопласираног кандидата, поверење 700.000 бирача је нешто што обавезује.

"Без обзира на то шта су нам избори донели, иза нас је остао велики незавршен посао. Уклањање СНС-а са власти је први и неопходан корак ка успостављању Србије као нормалне државе. Србије која је институционално изграђена, стабилна, одржива и у служби својих грађана", истакао је Понош.

Навео је да их је идеја такве Србије окупила и да су кроз форму покрета основали организацију под именом Србија центар, скраћено СРЦЕ, као и да само име опредељује лоцирање на политичком спектру.

"Залажемо се за улазак Србије у ЕУ, за сарадњу опозиције и да различитости буду повод за дијалог, а не поделе и сукобе", поручио је Понош.

Он је навео да су у СРЦЕ, поред осталог, ушли професори Медицинског факултета Драган Делић и Петар Булат, 10 бивших амбасадора, историчар Бојан Димитријевић, професор Филозофског факултета у Београду Слободан Цвејић и бизнисмен Зоран Дракулић.

среда, 01. мај 2024.
18° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво