Читај ми!

Абазовић допутовао у Београд, свечани дочек испред Палате Србија

Премијер Црне Горе Дритан Абазовић стигао је у прву званичну посету Београду, а испред Палате Србија свечано га је дочекала премијерка Ана Брнабић.

Абазовића је претходном на београдском аеродрому "Никола Тесла" дочекао министар спољних послова Србије Никола Селаковић.

Испред Палате Србија дочекан је уз постројени батаљон Гарде и интонирање химни две државе.

Поводом Абазовићеве посете Београд је био украшен црногорским заставама и билбордима накојима је српска и црногорска застава.

Након свечаног дочека уследиће билатерални састанак премијерке Србије и председника Владе Црне Горе, а потом и састанци делегација Црне Горе и Србије.

Главне теме разговора биће, како је Танјугу речено економско и инфраструктурно поврзивање као и практична сарадња.

Абазовића су поред чланова кабинета председнице владе, дочекали и министри Синиша Мали, Ирена Вујовић и Бранислав Недимовић.

Председник Владе Црне Горе Дритан Абазовиц борави у дводневној званичној посети Србији, током које ће се састати са председником Александром Вучићем и председником парламента Ивицом Дачићем.

Састанак делегација Владе Србије и Владе Црне Горе планиран је у 10.45 часова, после кога су предвиђене изјаве за медије.

Председник Србије Александар Вучић састаће се са Абазовићем у 12.30 часова, а састанак са председником парламента Дачићем планиран је за 14.45.

У црногорској делегацији је потпредседник владе за економски систем и министар пољопривреде, шумарства и водопривреде Владимир Јоковић који ће се састати са министром пољопривреде Браниславом Недимовићем.

Министар финансија Александар Дамјановић и министарка екологије просторног планирања и урбанизма Ана Новаковиц-Ђуровић имаће одвојене састанке са министром финансија Синишом Малим и животне средине Иреном Вујовић.

Вучић је раније изјавио да очекује добру посету црногорског премијера Дритана Абазовића Србији и изразио уверење да је могуће градити боље односе од досадашњих.

Абазовић је у понедељак рекао да од посете Београду, прве у региону од ступања на место премијера, очекује да се ресетују односи две земље. Нагласио је да долази у земљу "која је Црној Гори најближа у сваком могућем смислу".