Читај ми!

Лајчак од среде у тродневној посети Београду

Специјални изасланик Европске уније за дијалог Београда и Приштине Мирослав Лајчак у среду долази у тродневну посету Београду, саопштила је Делегација ЕУ у Србији.

Током посете Србији, од 29. јуна до 1. јула, Мирослав Лајчак ће се састати са председником Србије Александром Вучићем, председником Скупштине Србије Ивицом Дачићем, као и са лидерима парламентарне опозиције и представницима међународне заједнице у Србији, наведено је у саопштењу.

Мирослав Лајчак је данас на Косову и Метохији, где је допутовао у понедељак.

Како је саопштила Канцеларија ЕУ у Приштини, Лајчак током боравка на Косову и Метохији планира да посети Призрен и север покрајине.

Лајчак се у понедељак састао са премијером привремених приштинских институција Аљбином Куртијем, са којим је разговарао о дијалогу у Бриселу и мапи пута за примену споразума о енергетици из 2013. и 2015. године, преносе приштински медији.

Изасланик ЕУ за дијалог Београда и Приштине нагласио је у Приштини да питање несталих особа у разговорима остаје хитно.

"Хитно је решавање судбине више од 1.600 људи који се воде као нестали. Сви вољени, без обзира на њихову етничку припадност, заслужују да се њихов случај затвори. Због тога сам посетио Документациони центар, одржао састанке са Ресурсним центром за нестала лица и одгледао емисију", објавио је Лајчак на Твитеру након посете Ресурсном центру за нестала лица у Приштини и гледања емисије на ту тему. 

четвртак, 25. април 2024.
14° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво