Читај ми!

Двери: Највишу законодавну институцију што пре конституисати

Ни два и по месеца од завршетка парламентарних избора, у Србији нема коначних резултата. Разлог је понављање избора по четврти пут у Великом Трновцу, које ће се одржати у четвртак, 23. јуна. Захтевамо од актуелне власти да се највиша законодавна институција што пре конституише, саопштио је покрет Двери.

У саопштењу Двери се истиче да је недопустиво да се најмање четири месеца од одржавања избора чека на конституисање Народне скупштине, а најмање седам месеци на конституисање Владе, поготово у условима економске кризе која се већ итекако осећа међу грађанима Србије.

"Овакав политички вакуум наруку иде једино Александру Вучићу, јер су и Народна скупштина и Влада Србије у техничком мандату и једино је институција председника државе у овом тренутку у пуном мандату. Како у Србији не постоје независне институције и како су оне подређене интересима актуелне власти, очигледно је и да Републичка изборна комисија и Управни суд раде у том правцу", наводе Двери.

Додају да је РИК два пута до сада поништавао гласање у Великом Трновцу, а трећи пут је тај задатак поверен Управном суду.

"Мала је вероватноћа да је РИК толико неспособан да не може три пута да валидно спроведе изборе на једном бирачком месту, али ако је и то случај, онда је ред да представници владајуће већине у РИК-у поднесу оставке", поручују Двери.

 

понедељак, 23. септембар 2024.
14° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи