Читај ми!

Одборници Скупштине града бирају градоначелника Београда

У току је седница Скупштине града Београда на којој ће бити изабран нови, 68. градоначелник, а кандидат за ту функцију је први на листи "Александар Вучић – Заједно можемо све", Александар Шапић.

Председник Скупштине града Београда Никола Никодијевић за новог градоначелника Београда предложио је Александра Шапића, који је затим одборницима представио свој тим, заменицу градоначелника и 13 чланова Градског већа.

Образлажући предлог, Никодијевић је рекао да је Шапић био један од најуспешнијих српских спортиста свих времена, али да га за функцију градоначелника највише препоручују чињенице да је три пута био биран за председника општине Нови Београд, те да је био први на листи "Александар Вучић - Заједно можемо све", која је добила највише гласова на изборима.

"Његов програм на општини Нови Београд је непосредна комуникација са грађанима и посвећеност решавању проблема са којима се људи сусрећу на дневном нивоу. Посебну пажњу је посветио старијим суграђанима, као и подстицању најмлађих да се баве спортом", навео је Никодијевић.

Говорећи о Весни Видовић, рекао је да је велики део каријере посветила управо оној катергорији којој је обећао да ће се максимално посветити - а то су сви они која раде са децом - васпитачи, наствници, све који се баве васптавањем и образовањем деце.

Додао је да не зна колико ће бити у прилици да побољшају нихова материјална примања а да ће учинити све да им врате достојанство. 

"То ће бити један од њених првих задатак максимално ћу јој помагати да свима који раде са нашом децом, са којима она не тако ретко проводе и више времена него код куће учинимо све да се осете достојанственијим, да им помогнемо и финансијски", рекао је Шапић.

За чланове Градског већа предложио је Милоша Дангубића, Зорана Адамовића, Стеву Марушића, Горана Спасојевића, Бориса Бурсаћа, Вука Мирчетића, Александру Чамагић, Марију Лековић, Небојшу Петровића, Ружицу Белановић, Игроа Мушића, Виолету Филип И Слободана Шолевића.

Након кратке паузе почела је расправа о каднидатима за челне градске функције. 

Одборници ће се о томе изјаснити тајним гласањем.

Усвојена оставка Весића

Претходно су усвојене оставке шесторо одборника из опозиционог и владајућег блока.

Оставке су поднели представник изборне листе коалиције "Морамо" Роберт Козма, представници изборне листе Српске странке Заветници Душан Стојиљковић и Младен Кочица и представник изборне листе коалиције окупљене око Странке слободе и правде, Владета Јанковић.

Уважене су и оставке представника листе "Александар Вучић - Заједно можемо све" Горана Весића и представника листе коалиције окупљене око Социјалистичке партије Србије Радета Басте.

Председништво СНС је у четвртак, већином гласова, усвојило предлог Градског одбора странке уБеограду да Шапић буде кандидат за градоначелника, а предлог за заменика градончелника је Весна Видовић, такође из редова напредњака.

"Добили смо већинску подршку грађана Београда на изборима, поверење за следећи мандат да водимо даље град. Сматрамо да ће њих двоје функционисати као добар тим", образложила је тада предлог странке потпредседница СНС-а Ана Брнабић.

Опозиционе странке у београдском парламенту најавиле су да неће подржати предлог да Шапић постане градоначелник.

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво