Читај ми!

Вучић и Шолц у Солуну гости Мицотакиса

Председник Србије Александар Вучић присуствовао је у Солуну радној вечери, коју је председник Владе Грчке Кирјакос Мицотакис приредио за шефове држава и влада, у оквиру самита Процеса сарадње у Југоисточној Европи.

Вечери у Солуну присуствовао је и немачки канцелар Олаф Шолц који је данас био у првој званичној посету Београду и Приштини. 

На радној вечери били су и министар спољних послова Србије Никола Селаковић, као и председник Савета Европе Шарл Мишел.

Председник Вучић је фотографије сусрета објавио на Инстаграм налогу "buducnostsrbijeav".

"Дан пун обавеза и важних сусрета завршавамо у Солуну, на радној вечери коју је организовао драги пријатељ Кирјакос Мицотакис", поручио је Вучић.

"У мање формалној атмосфери, размотрили смо много важних тема, али и разговарали о приликама које се отварају када је у питању наш регион и које можемо да искористимо заједничким снагама на добробит свих наших грађана", додао је председник Србије.

Гости Мицотакиса су лидери балканских земаља – Црне Горе, Албаније и БиХ, Мило Ђукановић, Еди Рама и Шефик Џаферовић, председница привремених приштинских институција Вјоса Османи, а ту је и словеначки председник Борут Пахор.

На вечери су и премијер Северне Македоније Димитар Ковачевски, председница Молдавије Маја Санду, заменик шефа турске дипломатије Фарух Кајмакчи и генерална секретарка Савета зе регионалну сарадњу Мајлинда Брегу.

Самит у Солуну организован је у склопу одлазећег грчког председавања. 

"Сада је крајњи циљ Западног Балкана једно тржиште, док су Зелени програм за Западни Балкан и Стратегија Југоисточна Европа 2030 главне основе за одрживи раст региона", пише у извештају Савета за регионалну сарадњу који је усвојен на састанку министара спољних послова и самиту лидера Процеса сарадње у Југоисточној Европи у Солуну.

петак, 19. април 2024.
10° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво