Читај ми!

Вучић: Харченко ме обавестио о разлозима недоласка Лаврова

Председник Републике Србије Александар Вучић примио је данас амбасадора Руске Федерације Александра Боцан-Харченка, који га је обавестио о разлозима отказивања посете министра спољних послова Сергеја Лаврова.

Амбасадор Боцан-Харченко рекао је да је министар Лавров онемогућен да дође, јер авион руске владе није добио неопходне дозволе за прелет на рути до Београда, уручивши председнику Вучићу одговарајуће документе. Такође је изразио захвалност српским властима на помоћи у припреми посете, наводи се у саопштењу из Председништва.

Председник Вучић је изразио незадовољство због околности које су спречиле долазак шефа руске дипломатије Лаврова. Он је рекао да ће Србија, упркос свему, чувати независност и самосталност у политичком одлучивању, наставити европски пут уз неговање традиционалних пријатељских и партнерских односа са земљама на свим континентима и очување војне неутралности.

На састанку је речено да се очекује да ускоро дође до састанка шефова српске и руске дипломатије Николе Селаковића и Сергеја Лаврова.

Председник Вучић је рекао да се нада да ће се ускоро вратити време мира и сарадње, те да ће дијалог и разговор постати једино средство комуникације у савременом свету.

Председник Вучић и амбасадор Боцан-Харченко разговарали су о бројним темама из билатералних односа Србије и Русије, констатујући неопходност детаљнијих разговора на свим нивоима.

Председник Вучић је рекао да ће током дана српској јавности објаснити детаље везане за посету министра Лаврова.

После састанка са руским амбасадором, Вучић се огласио и на Инстаграму где је, такође, потврдио да га је Харченко обавестио о разлозима отказивања посете. Додао је и да ће о свему више говорити вечерас у Другом дневнику РТС-а.

Иначе, Бугарска, Северна Македонија и Црна Гора нису дале дозволу за прелет авиона руског министра спољних послова Сергеја Лаврова, који је требало да посети Београд данас и сутра.

петак, 19. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво