Читај ми!

Амбасада Украјине: Кличко има право на свој став, али нема овлашћења за спољну политику

Амбасада Украјине у Србији саопштила је, поводом изјаве градоначелника Kијева Виталија Kличка за "Ле кантон 27" да он има право на слободно изражавање својих ставова, али да, као лидер опозиционе странке, нема овлашћења да износи став Украјине који се тиче спољне политике.

Амбасада наводи да не може да потврди или демантује чињеницу разговора или његов садржај и истиче да је добро познат принципијелни став Украјине о њеном односу према територијалном интегритету и суверенитету Србије.

Реаговања на изјаву Kличка амбасада оцењује као антиукрајинску кампању појединих политичара и медија, који, како се тврди, "последњих година једним од главних приоритета свог рада сматрају подршку руској агресији на Украјину".

Градоначеник Kијева Виталиј Kличко оценио је у интервјуу за швајцарски портал на албанском језику "Ле кантон 27" да ће, "након што су Албанци ослобођени од Србије, Украјинци бити ослобођени од Русије".

"Данас се боримо против руског режима који покушава да окупира Украјину, као ви који сте некада били окупирани од Србије", рекао је Kличко.

уторак, 23. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво