Читај ми!

Брнабићева одговорила Милановићу: Његови наступи могу само да штете Хрватској

Председница Владе Србије Ана Брнабић одговорила је председнику Хрватске Зорану Милановићу, који је, коментаришући одлуку српског тужилаштва да подигне оптужницу против четири висока официра хрватске војске, рекао да Србија то не би требало да ради ако жели да уђе у Европску унију. Брнабићева је истакла да је Милановић изнео "историјску небулозу", када је рекао да "Хрватска Србији то неће опростити".

Ана Брнабић је на Твитеру објавила да је Зоран Милановић изнео "историјску небулозу" када је поручио да "Хрватска Србији ово неће опростити", мислећи на оптужницу за злочине током "Олује".

"Шта? Што тражимо правду за убијену децу на Петровачкој цести? Шта је следеће? Неће нам опростити Јасеновац (и тако је 'мит')?", упитала је Брнабићeва.

Осврнула се и на Милановићев коментар о уласку Србије у Европску унију

"Треба, каже Милановић, да пазимо шта радимо, да не будемо 'безобразни и дрски' јер ћемо, за чланство у ЕУ, морати да тражимо милост од Хрватске, као што Швеђани сада траже милост од Турске?! Што би мој Мате из Старе Башке рекао: 'Не треба овоме прва помоћ, него последња помоћ'", поручила је Брнабићева.

Милановић је раније изјавио, одговарајући на питање новинара да прокоментарише одлуку српског тужилаштва да подигне оптужницу против четири висока официра хрватске војске, да је Хрватска могла да подигне оптужницу за кривично дело против председника Србије Александра Вучића због његовог говора у Глини 1995, али да није пошто је, како је навео, постојала политичка одлука да се преко одређених ствари пређе.

"Србија то не би требало да ради ако жели да уђе у Европску унију", поновио је Милановић и навео да не зна "зашто је премијерка Србије Ана Брнабић нервозна".

четвртак, 25. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво