Читај ми!

Вучић упутио саучешће поводом смрти шеика Калифе бин Заједа ел Нахјана

Председник Србије Александар Вучић упутио је телеграм саучешћа поводом смрти председника Уједињених Арапских Емирата и владара Абу Дабија, шеика Калифе бин Заједа ел Нахјана.

Александар Вучић у телеграму саучешћа истиче да га је дубоко погодила вест о смрти шеика који је био, како каже, искрен пријатељ наше земље и човек којег су красиле неке од највреднијих и најређих врлина.

"Смрт човекова мери се по његовом животу – по снази карактера, моралним начелима којих се придржавао, по мудрости којом се руководио, као и по спремности да несебично помогне и правично просуди. Човек посвећен вери и традицији, али са изузетним слухом за вредности савременог света, шеик Калифа је своју земљу сврстао у једну од највећих сила региона, подигавши је на трон модерних и снажних држава света", наводи се и телеграму.

"Његово величанство шеик Калифа је управо највишим људским вредностима посветио цео живот, водећи свој народ сигурном и мудром руком ка свеобухватном напретку и добробити, неуморно радећи и у најтежим временима, чиме је стекао огроман углед и бројне пријатеље и на глобалном нивоу", додао је Вучић.

"Изражавам најдубље саучешће породици и сународницима Његовог величанства. Нека буду поносни и нека славе његов живот. Нека му Бог подари рајска насеља и обилати благослов", закључује се у саучешћу председника Вучића.

Телеграм саучешћа упутила је и премијерка Ана Брнабић. 

"Веома ме је потресла вест о смрти његовог величанства шеика Калифа бин Заједа Ал Нахјана. Његовим одласком Србија је изгубила великог и искреног пријатеља, а његов народ владара који га је водио ка напретку и омогућио сигурну будућност у једној од најснажнијих земаља света", наводи се у саучешћу премијерке Брнабић.