Читај ми!

Петковић се састао са Лајчаком у Бриселу

Директор Kанцеларије за KиМ Петар Петковић састао се у Бриселу са специјалним представником ЕУ за дијалог Београда и Приштине Мирославом Лајчаком у оквиру нове рунде дијалога на нивоу главних преговарача.

За сада разговори иду према плану, што значи да су се око 9.30 састали најпре директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић који предводи делегацију Београда и Мирослав Лајчак као европски посредник, наводи извештач РТС-а Душан Гајић.

Затим су уследили састанци делегације Београда и европских посредника, а после тога све је отворено у смислу да би требало да, након истог таквог састанка европских посредника са приштинском делегацијом, дође и до заједничког састанка што се више пута то није ни десило.

Према најавама које долазе од европских посредника, након неуспешног покушаја крајем априла да дође до трајног решења о регистарским таблицама, речено је да би на следећем састанку тај договор могао да буде постигнут.

Такође, близу су споразуми у области енергетике и заједничка декларација о питању несталих али остаје да се види током дана да ли је у било којој области могућ напредак.

О регистарским таблицама преговара се више од шест месеци а сасвим сигурно у овој ситуацији када долази до новог покушаја да се ставови приближе, захтев Приштине за чланство у Савету Европе неће поправити преговарачку атмосферу и неће допринети томе да се поправи међусобно поверење које је дуго на ниском нивоу.

уторак, 23. април 2024.
16° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво