Читај ми!

Стано: Петковић и Бисљими у петак о таблицама, енеретици...

Портпарол ЕУ Петер Стано рекао је "Танјугу" да ће главни преговарчи Београда и Приштине, Петар Петковић и Бесник Бисљими, у петак у Бриселу наставити разговор о регистарским таблицама, енергетици и несталлима.

У Бриселу додају да од успешности разговора главних преговaрача зависи и припрема дијалога Београда и Приштине на највишем нивоу као и да се надају да би до састанка председника  Александра Вучића и премијера привремених институција у Приштини Аљбина Куртија могло да дође током маја.

"Дијалог уз подршку ЕУ биће настављен у петак 13. маја састанком на нивоу главних преговарача у Бриселу. Циљ је да се наставе дискусије о проналажењу пута напред по бројним питањима и припреми наредни састанак дијалога на високом нивоу", наводи Стано у одговору Танјугу.

На претходном састанку, одржаном крајем априла, главни преговарачи Београда и Приштине нису успели да постигу споразум по питању трајног решења за регистрске таблице за возила која прелазе административну линију између КиМ и Централне Србије.

ЕУ, као главни посредник у дијалогу, тада је оценила да се од главних преговарча "очекује" да о овом питању постигну договор на "наредном састанку", и позвала обе стране да се уздрже од једностраних акција на терену.

Када је реч о енергетици, из ЕУ наводе да се ради на два енергетска споразума, а да је усаглашавање заједничког текста споразума "врло близу".

Додаје се да се стигло "близу" и договору о "политичкој декларацији о несталима".

По питању формирања Заједнице српских општина из ЕУ понављају да се све што је раније договорено мора применити.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи