Читај ми!

Вучић: Тек смо отворили дебату о војном року, ја сам за

Председник Србије Александар Вучић рекао је да је тек отворена дебата о враћању војног рока, да не треба журити са закључцима, а да је његов став у корист служења војске. Истакао је и да је специјални изасланик немачке владе за Западни Балкан Мануел Сарацин затражио да се српска спољнополитичка агенда усклади са европском, разумевајући притом ситуацију и чињеницу да то не може увек онако како би неки желели.

Александар Вучић је, приликом отварања пунионице газиране воде "Роса Хомоље" у Нересници, на питање новинара за детаље идеје о редовном служењу војног рока, да ли обавеза остаје за оне који напуне 18 година, да ли ће се односити ретроактивно и постоји ли горња старосна граница, указао да не може да говори о детаљима, јер је дебата тек отворена.

"Тек смо отворили дебату, не журите са закључцима. Можда ће бити, а можда и не. Ја сам рекао шта ја мислим. Ја сам за", подвукао је председник Вучић.

Указао је да постоји много аргумената за и против.

"Ово је демократска држава, и у њој мора да се разговара о свему. Када прођу четири месеца, видећемо", рекао је Вучић.

Сарацин тражио усклађивање Србије са агендом ЕУ

Председник је пренео да је специјални изасланик немачке владе за Западни Балкан Мануел Сарацин затражио да се српска спољнополитичка агенда усклади са европском, разумевајући притом ситуацију и чињеницу да то не може увек онако како би неки желели. 

"Јасно је изнео став и то чини сваки представник ЕУ и западног света. Немојте да имате илузије да ће неко то да прескочи. Не знам да ли су то ставили у саопштење, али тражио је, то је логично понашање", рекао је Вучић одговарајући на питање да ли је Сарацин тражио да Србија усклади став са спољнополитичком агендом ЕУ.

На питање да прокоментарише нову визију ЕУ о којој је јуче говорио француски председник Емануел МакронВучић је рекао да не жели да се меша у начин одлучивања у ЕУ, а да би волео да чује детаљније неке друге Макронове идеје.

"Дуго, месец и нешто, нисам разговарао са Макроном. Верујем да ћу ускоро имати прилику да га видим, што је важно после избора у Француској и сусрета са Шолцом. Око неких његових идеја волео бих да чује коначни план, да бих могао да се изјашњавам", рекао је Вучић.

Огромна подршка грађана – обавеза и одговорност

Поводом објављивања коначних резултата председничких избора, Вучић је захвалио грађанима на огромној подршци коју је добио и истакао да то значи и огромну обавезу и одговорност.

"Као председнички кандидат добио сам 1.530.000 гласова више од другопласираног, а два милиона више од трећепласираног и то у другом мандату. То су готово нестварни бројеви посебно у другом мандату када сте већ досадили свима, када су вас људи сити после толико година. Да такву предност направите то је огромна одговорност и изузетна обавеза", рекао је Вучић.  

Вучић је поручио да се мора сачувти мир и стабилност и да се земља гура напред.

"Да идемо снажније ка Европи, али и да развијамо сваки део наше земље и бринемо о сваком нашем грађанину и да покажемо мање ароганције, мање бахатости и да више слушамо људе", истакао је Вучић и изразио уверење да је то пресудно важно.

"Радујем се увек оним политичким противницима који су срећни када добију четири, пет или 10 пута мање и кажу да је то успех. Ми никада нисмо задовoљни, увек желимо више и боље и увек тражимо своје грешке да бисмо могли да их исправимо у будућности и направимо најбољи резултат", нагласио је Вучић.

уторак, 07. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара