Читај ми!

Влада: Не постоји могућност да снабдевање становништва основним намирницама буде угрожено

Не постоји ни промил могућности да снабдевање становништва основним животним намирницама буде угрожено, саопштила је Влада Србије после седнице Савета за БДП. Србија има довољно залиха пољопривредних производа за своје потребе, док се за поједине траже нова тржишта, наводи се у саопштењу.

Председница Владе Ана Брнабић председавала је седници Савета за координацију активности и мера за раст бруто домаћег производа.

На седници је констатовано да је у првом кварталу ове године забележен раст у области индустрије, увоза и извоза, као и да не постоји ни промил могућности да снабдевање становништва основним животним намирницама буде угрожено, саопштила је Влада Србије.

Раст БДП-а у првом кварталу, износио je 4,3 одсто, док је годишња прогноза 4,5 одсто, речено је на седници Савета за БДП.

На седници су разматрани најважнији економски показатељи у свим привредним областима.

Истакнуто је, између осталог, да се пројекти у области линијске инфраструктуре реализују по плану и добром динамиком, у области пољопривреде сетва је окончана на више од 98 одсто површина, примењене су све агротехничке мере и очекује се принос од приближно 3,5 милиона тона жита.

"Када је реч о залихама пољопривредних производа, Србија их има довољно за своје потребе, док се за поједине културе траже нова тржишта. Забележен је раст у прерађивачкој индустрији, а када је реч о страним директним инвестицијама, њих је за трећину више", наводи се у саопштењу.

Брнабић: "Србијашуме" се од сада третирају као енергетско предузеће

Премијерка Брнабић је рекла да се од сада Јавно предузеће "Србијашуме" третира као енергетско, имајући у виду значај пелета и брикета у предстојећој грејној сезони, с обзиром на то да их индивидуални потрошачи све више користе за грејање.

Када је реч о снабдевању електричном енергијом, премијерки је указано на то да је у Јавном предузећу Електропривреда Србије почела ремонтна сезона, а да ће до 1. августа производња угља бити у потпуности стабилизована.

На седници је закључено да је неопходно да се води рачуна о сваком уложеном динару, да се настави са започетим капиталним пројектима, уз очување ликвидности.

Мали: На рачуне младих биће уплаћено 100 евра почетком јуна

У вези са мерама за помоћ становништву, министар финансија Синиша Мали је рекао да ће држава испунити обећање које је дала младима, као што је то већ учињено када је реч о пензионерима, здравственим и просветним радницима.

Министар Мали је прецизирао да ће на рачуне младих у банкама почетком јуна бити уплаћено по 100 евра у динарској противвредности, што је уједно и последња мера помоћи државе грађанима.

петак, 20. септембар 2024.
15° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи