Читај ми!

Влада Србије одобрила квоте за извоз житарица, брашна и уља - просветарима по 10.000 динара

Влада Србије је одобрила месечне квоте за извоз по 150.000 тона пшенице и кукуруза, 20.000 тона брашна и осам милиона литара рафинсаног сунцокретовог уља, сазнаје Танјуг у Министарству пољопривреде. Влада је донела и одлуку о једнократној помоћи од 10.000 динара запосленима у основним и средњим школама, високошколским и установама ученичког и студентског стандарда.

Како би се успешно реаговало на опасност од тржишних поремећаја узрокованих значајним растом тражње на светском и домаћем тржишту, Влада Србије је одлучила да привремено ограничи извоз основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво, саопштила је Канцеларија за сарадњу с медијима. 

Из тог разлога, Влада је одлучила да уведе квантитативна ограничења извоза зрна пшенице, пшеничног брашна, кукуруза и прекрупе и сунцокретовог уља на месечном нивоу и за одређени период.

Влада Србије је одобрила месечне квоте за извоз по 150.000 тона пшенице и кукуруза, 20.000 тона брашна и осам милиона литара рафинсаног сунцокретовог уља, сазнаје Танјуг у Министарству пољопривреде.

По захтеву ће се, како се наводи, моћи да се тражи одобрење за извоз максимално 20 процената одобрених количина по групи производа на месечном нивоу. У случају да извозници не извезу или прекораче одобрене количине, наредног месеце неће моћи да поднесу захтев за извоз.

Захтеви се могу подносити од 20. до 25. у текућем месецу за наредни месец, док ће за мај захтеви бити подношени од 22. до 28. априла.

Просветарима по 10.000 динара

Усвојена је и одлука да се запосленима у основним и средњим школама, високошколским и установама ученичког и студентског стандарда једнократно исплати помоћ у нето износу од по 10.000 динара, за шта је у државној каси обезбеђено је 1.600.000.000 динара за све нивое образовања.

Једнократна новчана помоћ у истом износу одлуком Владе биће исплаћена и запосленима у институтима, иновационим центрима и истраживачима запосленим у високошколским установама.

четвртак, 25. април 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво