Читај ми!

Хил за РТС: Приоритет ми је да схватим шта се дешава у данашњој Србији

Нови амбасадор Сједињених Америчких Држава стигао је у Београд пре две недеље, али како каже, није први пут у Србији. У интервјуу за РТС, амбасадор Кристофер Хил говорио је о својим приоритетима у Србији, односима Београда и Вашингтона као и о украјинској кризи.

Кристофер Хил истиче да за почетак мора много да слуша, тако да му је први приоритет да схвати шта се заправо догађа у данашњој Србији.

"Србија је другачија земља него што је била, неки приоритети су се променили. Али оно што знам је да су људи овде усредсређени на будућност, као што сам и ја", истиче Хил.

На питање да ли очекује да односи између Сједињених Држава и Србије наставе да се развијају у добром правцу, Хил каже да међу двема земљама има много заједничких интереса, на многе делове света гледају на исти начин, слична гледишта имају у вези са многим питањима.

"Волимо Ен-Би-Еј, на пример. Пун потенцијал односа још није испуњен, тако да мислим да можемо да радимо на томе заједно", наглашава нови амбасадор САД.

Украјинску кризу Хил види као једну од најдубљих у Европи, која се није могла видети много година.

"Застрашујуће је оно што видимо да се дешава у Украјини свакога дана – страдања цивила, уништавања великих градова од историјске је важности. Искрено, нисам сигуран где би то могло да води, али сигуран сам да данас живимо у другачијем свету од оног пре 24. фебруара", наводи Хил.

Цео разговор са Кристофером Хилом гледајте у емисији Око.

четвртак, 19. септембар 2024.
16° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи