Читај ми!

Влада одобрила извоз у Италију пшенице и кукуруза уговорених пре ступања забране на снагу

Влада Србије одобрила је извоз меркантилне пшенице и меркантилног кукуруза у Италију, на основу уговора закључених пре ступања на снагу Одлуке о привременој забрани извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво.

На данашњој седници, Влада Србије је усвојила Закључак којим се одобрава извоз меркантилне пшенице и меркантилног кукуруза правним лицима који ове производе извозе у Републику Италију, на основу уговора закључених пре ступања на снагу Одлуке о привременој забрани извоза основних пољопривредно-прехрамбених производа битних за становништво.

Влада је, како је саопштила, проценила да је извоз меркантилне пшенице неће изазвати поремећаје у функционисању пољопривредно-прехрамбеног сектора наше земље и неће угрозити прехрамбену сигурност становништва, а допринеће изградњи поверења и очувању добрих трговинских односа у региону.

На седници је усвојен и Акциони план за спровођење стратегије развоја правосуђа за период 2020 - 2025. године, у периоду од 2022. до 2025. године, којим се омогућава даље јачање државе, доступности правде и правне сигурности у сврху квалитетнор и ефикасног остваривања заштите права и слобода грађана и подизања нивоа поверења у правосудни систем.

Tај оперативни документ, наводи се, садржи мере за спровођење циљева планираних у Стратегији, а које се односе на јачање независности и самосталности, непристрасности, одговорности, стручности и ефикасности правосуђа, као и развој е-правосуђа.

Влада је донела одлуку о стицању статуса института од националног значаја за Институт за ратарство и повртарство у Новом Саду за обављање истраживања у области биотехничких наука - пољопривреда и биотехнологија, а у циљу даљег развоја и унапређење општег фонда знања, подизање техничко-технолошког нивоа, валоризовање резултата истраживања и ширење научних сазнања, образовање и оспособљавање кадрова за научно-истраживачки рад.

Донета је и Одлука о утврђивању годишњег плана образовања одраслих у Србији за 2022. годину, након што је Министарство просвете, науке и технолошког развоја, преко школских управа, од аутономне покрајине, јединица локалне самоуправе, привредних комора, удружења послодаваца, репрезентативних синдиката и других субјеката прикупило потребне податке.

"Планом су утврђене приоритетне образовне и радне области и активности образовања одраслих, при чему се водило рачуна о потребама тржишта рада, рационалном коришћењу постојећих образовних капацитета, броју кандидата, односно полазника образовања, развојним специфичностима пој единих подручја, циљевима и принципима образовања одраслих", пише у саопштењу.

понедељак, 06. мај 2024.
25° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара