Читај ми!

Дачић: Србија спремна да буде домаћин преговора Kијева и Москве

Србија је спремна да у сваком тренутку буде медијатор у дијалогу Русије и Украјине на високом нивоу - ако две стране то желе, каже председник Скупштине Србије Ивица Дачић.

Ивица Дачић је, у интервјуу за руски лист Известија, рекао да је Србија спремна да у сваком тренутку понуди своје добре дипломатске услуге.

"Мој пријатељ, министар спољних послова Руске Федерације, Сергеј Лавров, недавно се у разговору са српским новинарима позитивно изјаснио о овој могућности и то ми је драго. Србија је спремна да у сваком тренутку понуди своје добре дипломатске услуге и пријатељски однос обема странама ако то желе да искористе", рекао је Дачић.

Истакао је да Србија, упркос притисцима Запада и статусу кандидата за ЕУ, неће да се придружи антируским санкцијама јер су, како је рекао, у питању државни интереси Београда.

Дачић је нагласио да Србија због овакве политике трпи притиске Запада, али да се томе "са пуном одговорношћу" опире, штитећи важне државне интересе Србије.

"То што смо кандидат за чланство у ЕУ не обавезује нас да сваку нашу одлуку координирамо са ЕУ. Поготово ако верујемо да то може бити штетно по нашу земљу, а санкције Русији би биле управо такво решење", каже Дачић.

Додаје да санкције било којој држави не могу бити пут до било каквог политичког решења.

"И моја земља је била под санкцијама деведесетих година и добро знамо да овакав притисак не функционише. У питању су наши важни државни интереси, јер је реч о Русији, нашој пријатељској и братској земљи и народу, са којима имамо изузетно развијену економску, културну и сваку другу сарадњу", закључио је Дачић.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво