Читај ми!

Шолц: Одлагање приступних преговора учиниће Западни Балкан подложним страном утицају

Немачки канцелар Олаф Шолц рекао је да ће одлагање приступних преговора учинити земље Западног Балкана подложним страном утицају.

Олаф Шолц је на конференцији за медије са шведском премијерком Магдаленом Андерсон рекао да треба што пре отпочети приступне преговоре са Албанијом и Северном Македонијом.

Немачки канцелар је појаснио да би било какви одлагање приступних преговора земље Западног Балкана учинило подложним страном утицају.

"И Немачкој и Шведској је јасно да ЕУ мора да убрза институционалне реформе како би себе учинила способном за проширење", рекао је Шолц.

Говорећи о рату у Украјини, Шолц је рекао да је више од 300.000 избеглица већ стигло у Немачку из те земље, као и да је то тек почетак.

Истакао је да је Русија користећи силу како би мењала границе, прекршила правила међународног поретка, да ће сви испаштати, али Русија највише.

"Позивамо Русију да заустави рат. Друго, учинићемо себе толико јаким да до напада на земље ЕУ или земље чланице НАТО-а не може доћи јер ћемо ми бити довољно јаки да на такав напад одговоримо", рекао је Шолц.

петак, 19. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво