Читај ми!

Приштина суспендовала председницу Основног суда у Митровици због састанка са Вучићем

Судски савет у Приштини суспендовао је Љиљану Стевановић, председницу Основног суда у Митровици, зато што је присуствовала састанку са председником Србије Александром Вучићем пре два дана у Београду.

Вест о суспензији Стевановићеве објавио је Судски савет, а раније је информацију о покретању дисциплинског поступка против судије потврдила Антигона Ука-Лутфиу, портпаролка Врховног суда.

Реакција ССК уследила је након што је министарка правде Аљбуљена Хаџију на конференцији за новинаре у Приштини позвала ССК да предузме мере према председници Основног суда у Митровици Љиљани Стевановић.

"Што се тиче учешћа председника Основног суда на састанку са Вучићем, жао ми је због тога јер сматрам да судије и председници судова морају да се понашају са највишим моралним и професионалним интегритетом и сваки састанак и учешће на овом састанку значи кршење тог интегритета", рекла Хаџију.

Директор Канцеларије за Косово и Метохију Петар Петковић саопштио је да је најновија одлука Аљбина Куртија да смени Стевановићеву само зато што је присуствовала састанку Срба са КиМ са председником Вучићем у Београду скандал незапамћених размера и директни политички реваншизам.

"Овим потезом Курти је загазио у нову еру политичког насиља и обесправљивања Срба и показао да на челним местима у институцијама која припадају српском народу жели да види послушнике, а не људе од интегритета каква је госпођа Стевановић", поручио је Петковић.

Председник Српске листе Горан Ракић изјавио је за Танјуг да је Курти показао да не жели Србе на Косову и Метохији и да жели рат.

среда, 01. мај 2024.
15° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво