Читај ми!

Кремљ: Забринутост Србије у вези са гасом приоритет за Русију

Kоментаришући изјаву председника Александра Вучића који је рекао да ће одлука Русије да се гас плаћа у рубљама створити за Србију много нових проблема, портпарол Кремља Дмитриј Песков каже да ће забринутост Србије бити приоритет за Русију.

Песков је рекао да Москва разуме став предсeдника Србије.

"То је потпуно нормално. Он је у праву. То заиста може да буде проблематична ситуација, зато што је Бугарска у овом случају иступила са непријатељским корацима према нама. Зато ће морати да плаћа у рубљама, хтела не хтела, свиђало јој се то или не. Али то истовремено не важи за Србију. То је проблем који треба решити. Наравно, забринутости Србије биће за нас примарне и приоритет", рекао је Песков, одговарајући на питање како у Кремљу гледају на Вучићеве изјаве, преноси Спутњик.

Председник Русије Владимир Путин одлучио је да "непријатељске земље" убудуће гас плаћају у рубљама.

Како је рекао, "нема смисла да Русија испоручује своје производе у ЕУ и САД и да добија исплату у доларима, еврима и другим валутама". Руски председник је наложио компанији "Гаспром" да пребаци уговоре у рубље.

Поручио је да ће Русија наставити да испоручује гас у складу са уговорним количинама и ценама.

Председник Србије Александар Вучић рекао је да раст цена нафте и гаса, као последица одлуке Путина да се гас плаћа у рубљама, велики проблем за цео свет.

уторак, 23. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво