Читај ми!

Курти амбасадорима Квинте: Мора да постоји споразум за српске изборе на Косову

Премијер у Приштини Аљбин Курти изјавио је да је потребно постићи договор са Београдом како би се омогућило одржавање српских председничких и парламентарних избора на Косову и Метохији 3. априла.

Аљбин Курти је тај став изнео на виртуелном састанку са амбасадорима и шефовима дипломатско-конзуларних представништава у Приштини, саопштено је из његовог кабинета касно синоћ.

Курти је додао да не желе да ускрате бирачко право Србима на Косову, али према његовим речима, не могу да поступају супротно законима и уставу.

"Одговорно ћемо да се односимо према законима и уставу", рекао је Курти, додајући да је у сталној комуникацији са представницима држава Квинте.

Шеф посланичке групе владајућег покрета Самоопредељење Мимоза Кусари поновила је јуче да се за одржавање српских избора 3. Априла И на Косову И Метохији може одлучивати само након директног захтева Београда упућеног властима у Приштини.

"Избори могу да буду организовани на основу Устава и закона Косова, само по захтеву државе Србије држави Косово. Овај захтев није стигао", рекла је Кусари медијима након седнице председништва скупштине одржане у Приштини.

Из мисије ОЕБС-а у Приштини су најавили спремност да 3. априла сакупе гласове бирача са Косова и Метохије.

уторак, 04. јун 2024.
24° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије