Читај ми!

Османијева од Бајдена тражи помоћ за чланство у НАТО-у

Председница привремених институција у Приштини Вјоса Османи затражила је у писму председнику Сједињених Америчких Држава Џозефу Бајдену помоћ за улазак у НАТО, јер се каже, Европа суочава са безбедносним изазовима без преседана.

"Сједињене Државе, као и увек, могу да рачунају на Косово као на преданог пријатеља и савезника и као на земљу која ће штитити заједничке интересе", навела је Османиjева у писму Бајдену.

"Евроатлантске интеграције су увек биле наш циљ, али данас – у светлу догађаја без преседана на европском континенту – то је наш главни приоритет националне безбедности. Европа се суочава са најмрачнијим и најопаснијим временима од краја Хладног рата. Пошто делимо заједнички циљ заштите и унапређења глобалне безбедности, чланство Косова у НАТО-у постало је императив", нагласила је она.

Вјоса Османи сматра да аргументи против чланства самопроглашеног Косова у НАТО-у игноришу безбедносне императиве на Западном Балкану и не служе интересима слободног демократског света.

Она, даље, каже да је Приштина стално доказивала како и зашто заслужује чланство у НАТО-у.

Упркос томе, Приштина је остала искључена из процеса проширења НАТО-а, споразума и програма, као што је Партнерство за мир, и још није постала пуноправни члан Јадранске повеље, наводи се у писму Вјосе Османи.

четвртак, 09. мај 2024.
18° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара