Читај ми!

Селаковић са шефом Делегације ЕУ и амбасадорима о закључцима Владе о ситуацији у Украјини

Министар спољних послова Никола Селаковић састао се са шефом Делегације ЕУ Емануелом Жофреом и амбасадорима држава чланица ЕУ акредитованим у Србији и том приликом их упознао са закључцима Владе о ситуацији у Украјини. Селаковић је подсетио да Србија веома јасно позива на поштовање принципа међународног права, указавши да је то основа њене спољне политике.

Никола Селаковић је упознао амбасадоре са Закључком Савета за националну безбедност, који је Влада Србије усвојила 27. фебруара поводом ситуације у Украјини, саопштило је Министарство спољних послова.

Шеф српске дипломатије је поручио да Србија изражава најискреније жаљење због избијања кризе и сукоба у Украјини.

"Сматрамо веома погрешним нарушавање територијалног интегритета и суверенитета сваке државе, па самим тим и Украјине", истакао је Селаковић.

Подсетио је да Србија веома јасно позива на поштовање принципа међународног права, указавши да је то основа њене спољне политике.

Селаковић је нагласио да Србија даје пуну подршку преговорима две стране и свим кредибилним међународним напорима за изналажење мирног и политичког решења кризе у Украјини, наводи се у саопштењу.

"Србија ће, у овим изазовним временима наставити да доследно чува мир и стабилност у Југоисточној Европи. Савремени изазови показују да се све несугласице на нашем континенту морају решавати мирним средствима и дијалогом", поручио је Селаковић.

субота, 04. мај 2024.
17° C

Коментари

Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
C.T. Toraksa
Поштујте правила пре давања крви на анализу
Adaptacija
„Буђење пацова“ – ново рухо филмског класика Живојина Павловића
slobodan izbor ishrane
Главни град Финске избацује месо како би заштитили климу, осим у ретким изузецима
Prijava za kviz Slagalica
Пријавите се