Читај ми!

Вучић о провокацијама Приштине: Пратимо ситуацију, али не желимо да пристанемо на њихову игру

Председник Србије Алекандар Вучић истакао је, у вези са постављањем контејнера и појачавањeм припадника косовске полиције на административним прелазима, да све прати, али да не жели да пристане на игру провокација.

Александар Вучић је рекао да је о потезима Приштине разговарао са начелником Генералштаба Војске Србије генералом Миланом Мојсиловићем.

"Они су упознали Кфор", пренео је Вучић.

Рекао је да косовска полиција поставља контејнере на више од километар удаљености од Брњака како би могли да надгледају Газиводе.

"Пратимо то. Не желимо да пристанемо на њихову игру провокација. Нису они нека сила и снага. Али ми морамо да избегавамо провокације, да бежимо од свега тога јер смо ми у стању да градимо клиничке центре, да градимо нашу економију, да напредујемо брже од осталих. Нама је мир најпотребнији и зато прећутимо", истакао је Вучић.

Како је рекао, познат му је сваки детаљ и нагласио је да ће се држава трудити и наставити да буде попустљивија да би сачувала мир, јер у миру најбрже растемо.

То је, каже, путоказ будућности.

"Мир, стабилност, то је оно што је за нас најважније", поручио је Вучић.

Вучић је, на крају обраћања медијима, после обиласка Клиничког центра, рекао да је поносан на грађане Србије, и да не жели да често долазе у ову зграду, али када у њу дођу да буду поносни на своју земљу.

"Патрушев није био у Србији и не долази – отказана је посета"

Председник је рекао да секретар Савета за националну безбедност Русије Николај Патрушев није био у Београду и да неће долазити, пошто је та посета отказана. Додао је да је та посета била најављена пре десетак дана.

Вучић је тако одговорио на питање како коментарише објаву новинара из Сарајева Мирнеса Ковача да руски председник Владимир Путин у тајности шаље свог врховног безбедносног изасланика у Београд, уз тврдњу да "Москва покушава да одржи утицај махом преко свог савезника Србије", као и да стиже председничким авионом Србије.

Ковач је објавио чак и наводну путању тог авиона, а новинарка је питала Вучића да ли се у региону води обавештајни рат против Србије.

Вучић је потврдио да се то ради упркос, како је рекао, томе што Србија показује највећу забринутост и одговорност за мир у региону, као и да тај "рат" не траје од јуче.

"Траје од оног тренутка када су неки у региону сазнали да ће Србија у апсолутном износу БДП-а да их претекне после више деценија, тог тренутка је кренула општа хајка", навео је Вучић.

четвртак, 09. мај 2024.
15° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара