Читај ми!

Вулин: Полиција наставља жестоку борбу против мафије

Министар унутрашњих послова Александар Вулин истакао је да је српска полиција од октобра 2020. до фебруара ове године разбила 25 организованих криминалних група и ухапсила 180 особа, чланова тих криминалних група.

Александар Вулин, на колегијуму Управе криминалистичке полиције, нагласио је да је поносан на резултате рада Управе криминалистичке полиције (УКП), те додао да се за годину и четири месеца у Србији и Београду није догодило нити једно мафијашко убиство, саопштило је Министарство.

Казао је да је српска полиција у последњих годину и по дана "задала жесток ударац мафији", те да полиција наставља "жестоку и бескомпромисну борбу" против ње, додаје се у саопштење.

"Од октобра 2020. године до данас заплењено је готово 11 тона различитих наркотика. Захваљујући оперативном раду припадника Управе криминалистичке полиције, уз велику подршку државног врха на челу са председником Вучићем, разбили смо 25 организованих криминалних група за годину и по дана и ухапсили 180 лица, чланова тих криминалних група који се сумњиче за убиства, отмице, трговину и стављање у промет опојних дрога и оружја, ухапсили смо лица која се терете за кријумчарење људи, привредни криминал, корупцију, разбојништва", навео је Вулин.

Истакао је да су "разбили најмонструознији криминални клан у овом делу Европе, клан Беливук-Миљковић и ухапсили 29 чланова ове криминалне групе", каже се у саопштењу.

"Захваљујући упорном раду припадника српске полиције ухапшен је најозлоглашенији криминалац у региону Дарко Елез и разбијена криминална група коју је предводио Дарио Ђорђевић. Разбијено је осам организованих криминалних група које су се бавиле кријумчарењем људи", рекао је министар.

Додао је и да су процесуиране и "многе организоване криминалне групе које су се бавиле крађом и вршиле кривична дела преваре".

"Овим путем желим посебно да се захвалим тужилаштву уз чију помоћ и подршку смо постигли овако значајне резултате и нашу Србију учинили безбеднијом и бољим местом за живот обичних људи", поручио је Вулин.

Начелници Управе криминалистичке полиције на челу са Богданом Пушићем, представили су министру будуће планове и циљеве из својих линија рада, каже се у саопштењу.

На колегијуму УКП-а је констатовано да је, осим остварених одличних резултата, неопходно уложити још више труда и напора како би се висок ниво безбедности очувао и унапредио.

"Припадници српске полиције уживају пуно поверење и подршку државног врха на челу са председником Александром Вучићем и не постоје препреке које их могу задржати и спречити да своје послове обављају још боље и ефикасније", поручио је Вулин.

На колегијуму су присуствовали помоћник директора полиције и начелник Полицијске управе за град Београд Веселин Милић и виши јавни тужилац у Београду Ненад Стефановић.

петак, 26. април 2024.
19° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво