Читај ми!

Вучић са званичницима на отварању ЗОИ у Пекингу

Председник Србије Александар Вучић, који присуствује церемонији свечаног отварања Зимских олимпијских игара у Пекингу, сусрео се том приликом са колегом из Пољске Анджејом Дудом, кнезом Албертом II од Монака и шеиком Мохамедом бин Заједом.

"Са председником Пољске Анджејом Дудом у пријатељском разговору на велелепном стадиону у Пекингу пред отварање ЗОИ", написао је Вучић на Инстаграму уз фотографије са пољским председником.

Навео је да су констатовали да Пољска и Србија постају све важнији спољнотрговински партнери, а да је међусобна размена скоро достигла износ од незамисливих две милијарде евра.

"Ко год буде изабран за председника Србије, имаће част да у 2022. години угости Анджеја Дуду у Београду", указао је Вучић.

Председник Србије на церемонији свечаног отварања разговарао је и са кнезом Албертом II од Монака.

"Изузетна је част и привилегија присуствовати церемонији свечаног отварања 24. Зимских олимпијских игра у Пекингу", написао је Вучић на Инстаграму уз снимак са велелепног стадиона.

"Овај величанствени догађај посматрам са кнезом Албертом II од Монака, који ме ускоро очекује у званичној посети", написао је Вучић.

Председник је са шеиком Мухамедом бин Заједом разговарао о сарадњи Србије и Уједињених Арапских Емирата.

"Са драгим пријатељем Шеиком Мухамедом Бин Заједом на отварању Зимских олимпијских игара разговарао сам о економској сарадњи Србије и УАЕ, као и заједничком, важном пројекту, фабрици вакцина, коју уз помоћ земље домаћина, Кине, у марту треба да отворимо у Београду", навео је Вучић на Инстаграму.

У Пекингу су свечано отворене 24. ЗОИ, које званично отвара кинески председник Си Ђинпинг.

недеља, 02. јун 2024.
18° C

Коментари

Nena
Мамурлук – како преживети дан после
Cigarete
Шта ми се догађа с организмом кад престанем да пушим?
Decija evrovizija
Дечја песма Евровизије
ablacija
Шта је превенција за изненадне болести
Gdjj
Комшије