Читај ми!

Вулин за РТС: Звицер није сам, има политичког шефа и покушаће да се освети Вучићу због разбијања нарко-клана

Организована криминална група жели да се освети Александру Вучићу пошто смо успели да разбијемо велике нарко-картеле, рекао је за РТС министар унутрашњих послова Александар Вулин. Нагласио је да Радоје Звицер не ради сам, већ да има политичког шефа.

Министар унутрашњих послова Александар Вулин рекао је за РТС да није ништа ново да је Радоје Звицер био шеф Беливуку и Миљковићу и да се чини све да се дође и до њега.

Нагласио је да током саме истраге сваки криминалац покушава да поправи свој положај, али да то није питање за полицију, која је свој посао завршила и снабдела тужилаштво свим потребним доказима.

"Оно што је најважније, зликовци више нису на улицама. Нико нам не убија децу", рекао је Вулин.

Говорећи о информацијама у вези са планом за атентат на Александра Вучића, рекао је да организована криминална група жели да му се освети, јер смо успели да разбијемо велике нарко-картеле. Напоменуо је да постоје врло основане претпоставке где се налази Радоје Звицер.

"Имамо врло основане претпоставке где се налази он, где се налазе његови најближи сарадници, али није то чињеница што је на потерници и да је у бекству, не говори да је он немоћан и да не може да начини много зла, као што је чинио", рекао је Вулин.

Напоменуо је да су у питању људи који располажу несхватљивим количинама новца и да за њих стотине милиона евра ништа не значе, да то могу да надокнаде из једног транспорта кокаина, као и да су спремни да тај новац употребе за смрт оних који су учинили да се њихов клан распадне.

"Председник Александар Вучић је тај. Председник Александар Вучић јесте човек који је повео борбу против мафије, који је подржао српску полицију у томе, који подржао Безбедносно-информативну агенцију, који нам је омогућио да урадимо то што смо урадили и да разбијемо један од најорганизованијих и најсуровијих нарко-кланова уопште у Европи, не само у Србији", казао је Вулин.

"Звицер не ради сам. Звицер има свог политичког шефа", навео је Александар Вулин.

Објаснио је да тај политички шеф није у Србији, већ да је "део структура власти неких нама блиских државама" и да је он "човек који већ деценијама руководи сличним људима као што је Радоје Звицер".

На питање о коме је реч, Вулин је рекао да не би било коректно да излази са именима пре него што се подигне оптужница.

"Више је него јасно да људи као што је Звицер нису ни настали ни постали без активног учешћа политике и без улоге у спровођењу одговарајуће политике. Александар Вучић је човек који је стуб, који је синоним политичке стабилности Србије, а самим тим и Балкана. Његовом елиминацијом, ви имате хаос, ви имате сукобе на Балкану, а то Србији не одговара", истакао је Александар Вулин. 

Истакао је да се у истрази о покушају атентата води рачуна о сваком детаљу, пошто су у питању држављани различитих земаља који имају велику моћ, пуно новца и имају способност да дођу до људи у Србији који би урадили тако нешто за новац. 

Одговарајући на питање о наводима појединим медијима о умешаности Дијане Хркаловић у убиство адвоката Мише Огњановића, Вулин је рекао да се истрага интензивно води, да се све информације врло пажљиво испитују и да ниједна информација неће остати без објашњења. 

"Из разних политичких разлога нико није смео да улази у Велики Трновац" 

Вулин је навео да је заплена дроге у Великом Трновцу прва у том месту после више деценија.

"Из разних политичких, не полицијских разлога, нико није смео да улази у Велики Трновац, деценијама се избегавало да се уђе ту", казао је Вулин.

Додао је да је то етнички чиста средина која је позната по одређеним незаконитим радњама, али се да се улазак полиције увек тумачио као изазивање одређених међунационалних сукоба.

Нагласио је да је у питању средина која је стално покушавала политички да се брани откада се држава бори са криминалом.

"Србија коју води Александар Вучић је Србија у којој је сваки центиметар наше територије центиметар територије у којој се примењује закон и нема националности код криминалаца", казао је Вулин.

Истакао је да га не занима националност већ да ће, ако неко шверцује марихуану и ако се бави таквим стварима, бити пронађен и кажњен.

Вулин је додао да је пре нешто више од годину дана та иста кријумчарска група "пала" у Аранђеловцу са 670 килограма марихуане.

"Ово је баш конкретно албанска мафија, баш из Албаније. Нису ни са Косова, има и држављана Северне Македоније, али они су баш банда са простора Албаније. Овог пута јесмо били простор између истока и запада, на начин што је ова марихуана требало да заврши у Турској. Она је ишла из Албаније, па је требало да се пребаци преко Северне Македоније у Републику Србију, па да одатле камионима уђе у Турску", објаснио је Вулин.

Додао је да у овом тренутку килограм марихуане у Турској кошта између шест и осам хиљада евра.