Читај ми!

Милићевић: Направљен огроман искорак у изборним условима

Шеф посланичке групе СПС-а Ђорђе Милићевић рекао је да је на састанку са европарламентарцима у Скупштини Србије закључено да је направљен огроман искорак у побољшању изборних услова након друге фазе међустраначког дијалога и да је власт прихватила све ставове и закључке европосланика.

Милићевић је изјавио да су представнике Европског парламента интересовали закључци који су постигнути током састанка друге фазе Међустраначког дијалога и колико је тога имплементирано.

"Заједнички закључак свих нас је да је направљен огроман искорак након друге фазе међустраачког дијалога", истакао је Милићевић.

Што се тиче изборних услова, владајућа коалиција је показала један одговоран и посвећен однос када је реч о међустраначком дијалогу, додао је Милићевић.

"Указали смо на важност иницијативе председника Скупштине Србије Ивице Дачића да се дијалог води на два колосека јер ово је процес из којег не можете искључити ниједну политичку опцију", истакао је он.

Оценио је да је власт прихватила све ставове и закључке европосланика, наводећи да ће све то бити имплементирано кроз усвајање пет законских предлога следеће недеље.

Реч је о изменама Закона о спречавању корупције, о избору народних посланика, о локалним изборима, о избору председника Републике, као и о финансирању политичких активности.

Kаже да ће разговори бити настављени и после следећих избора. 

Са представницима Европског парламента, посредницима у међустраначком дијалогу Владимиром Билчиком, Тањом Фајон, Едвардом Куканом и Кнутом Флекенштајном разговарао је и председник Скупштине Србије Ивица Дачић. 

понедељак, 23. септембар 2024.
20° C

Коментари

Re: Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Steta
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Re: Ко би свијету угодио
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Knjiga
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи
Komentar
Амазоновим „Прстеновима моћи" нема помоћи