Читај ми!

Кусари-Љиља: За наредне изборе исти метод гласања као и за референдум

Шефица посланичке групе покрета Самоопредељење Мимоза Кусари-Љиља изјавила је да ће за изборе у априлу бити примењен исти метод гласања који су централне власти у Приштини предвиделе и за референдум.

Кусари Љиља је појаснила да за најављено гласање на парламентарним изборима, или како је то било на референдуму "друге државе или грађана са двојним држављанством", постоје методе гласања, одлазак у државу у којој се одржавају избори, у амбасадама или поштом.

"Могу да се припреме пред изборе у Србији, да се одрже у овом облику и да се схвати да је Косово територијална целина, независна и суверена држава", рекла је Кусари-Љиља након седнице председништва косовске скупштине.

"Резолуција је поново потврдила вољу свих политичких партија у вези са процесом који нарушава суверенитет и уставност Косова", навела је Кусари-Љиља а пренели су медији у Приштини.

Посланици скупштине у Приштини усвојили су у суботу резолуцију забранивши да се у српским срединама на КиМ одржи референдум. У Приштини су Србима на КиМ понудили да гласају поштом или у канцеларији за везу у Приштини.