Читај ми!

Вучић: Одлука Приштине да не дозволи Србима са КиМ да гласају није изненађење

Председник Србије Александар Вучић изјавио је да одлука Приштине да не дозволи Србима са КиМ да гласају на референдум није изненађење, с обзиром на константно малтретирање Срба, истичући да је дубљи проблем Квинта, пет земаља, којима, примећује, личимо на идиоте, будући да за Приштину нема никаквих санкција.

"Недозвољавање гласања у српским срдинама на КиМ није изненађење имајући у виду све што Курти и његова влада раде - малтретирање, шиканирање Срба, слање специјалних јединица, прављење пунткова на 15 километара, шиканирање у свим енклавма... Али, мислим да су Срби јасно рекли шта желе и данас показали да је глас Срба са КиМ глас "да", глас за Србију, а не за Куртија", рекао је Вучић, коментаришући одлуку Приштине.

Вучић је, међутим, истакао да је проблем дубљи, а то је, каже, чињеница да неки у Квинти, коју чине САД, Велика Британија, Немачка Италија и Француска, ваљда мисле или им личимо на идиоте.

"Када то кажем, мислим у правом смислу те речи, јер они су у стању да позову Албанце на поштовање права, демократије, да се дозволи Србима гласање, али ако Приштина не дозволи, нећете чути ни реч протеста, а камоли акцију и санкције", рекао је Вучић.

Он је указао и да би, да је нешто слично урадио Милорад Додик или Београд, према било коме на који начин, одавно уследиле санкције, а ми означени као "лоши момци".

"Хвала им. Видели смо њихову забринутост. Све најбоље им желимо, а ово ће свакако имати далекосежне последице, мада не морају они све да знају, ни све да чују", поручио је Вучић.

Председник је истакао и да је Београд уз свој народ на КиМ и са њим ће доносити све одлуке и у будућности.

"Пароле и заставе остале исте, то су ваљда европске вредности"

Председник Србије констатовао је, поводом усташких парола и застава на синоћној утакмици Европског првенства Хрватска-Србија да многи можда не разликују "завничну заставу од усташких и да их је било много".

На питање о томе што су хрватски навијачи истакли усташке заставе и што се са трибина чуло "убиј, убиј Србина" одговара да је најбоље да човек на то остане нем.

"Узвици и понашење се нису променили, то су ваљда те европске вредности", рекао је Вучић.

Што се утакмице тиче каже да су хрватски рукометаши победили јер су били бољи.

"Верујем да смо улагањем у рукомет последњих година променили однос према спорту, да напредујемо у мушкој и женској конкуренцији. Узели смо познате тренере и напредујемо. Верујем у наше момке и желим им све најбоље. Хвала Цупари који нам је приредио толико радости", рекао је Вучић.