Читај ми!

Косово и Метохија, графит такозване ОВК на путоказу који води у Пасјане

На путоказу који води у српско село Пасјане данас је освануо исписан графит који слави такозвану ОВК, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију.

Канцеларија за Косово и Метохију саопштила је да до нове провокације и претње српском народу на Kосову и Метохији долази у истом дану када Аљбин Kурти одбија позив Kвинте и ЕУ да омогући одржавање референдума у покрајини.

Извесно је, кажу, да сваки потез Kуртија који је усмерен ка Србима на простору Kосова и Метохије има далекосежне последице и представља очигледну безбедносну претњу и дестабилизацију прилика на терену.

"У том смислу и данашњи графит терористичке УЧK код највећег српског села у Kосовском Поморављу не може се посматрати као изолован инцидент, већ као нова претња српском народу коме се свакодневно на Kосову и Метохији газе основна људска права и који је изложен континуираном узнемиравању и шиканирању од стране институција у Приштини", оцењује Канцеларија.

Канцеларија за КиМ сматра да би такви и слични инциденти били адекватно санкционисани, да постоји промил добре воље за грађење мирног суживота и стабилности од стране институција у Приштини.

"Уместо тога, они се неодговорним понашањем албанских политичара додатно подстичу, закључује се у саопштењу.

петак, 26. април 2024.
9° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво