Читај ми!

Вучић поручио Бошњацима: Србија је ваша земља колико и моја, судите по делима

Председник Србије Александар Вучић поручио је Бошњацима да је Србија њихова земља колико и његова и било ког грађанина Србина или Мађара, Румуна и било које друге националности.

Александар Вучић је, у разговору са мештанима Сјенице, поручио Бошњацима да треба да се осећају једнако са осталим грађанима Србије.

"Моја порука је да Србија јесте ваша држава једнако колико и моја и сваког Србина у овој сали и на сваком другом месту", поручио је Вучић у разговору са мештанима Сјенице након чега је добио велики аплауз.

Фадил Никшић из Кладнице је претходно захвалио Вучићу на свему што је урадио у протеклом периоду за тај део земље.

"Председниче, можете сматрати да је Сјеница ваш град, дошли сте овде као председник после 100 година да обиђете Сјеницу и урадили сте за две године 100 километара модерног асфалта на Пештеру и хвала вам на томе. Урадили сте више крупних пројеката него сви председници, од краља до сада. То сви овде потврђују", поручио је Никшић.

Такође је захвалио Вучићу и што је, како је рекао, поштовао муфтију Муарема Зукорлића и сарађивао са њим на часним основама.

"И наш муфтија је оставио бошњачком народу да је и нама држава Србија и ми ћемо то поштовати. Уважени председниче, да поштујете своје Бошњаке, који ће се одужити на сваки начин нашој Републици Србији", поручио је Никшић.

Вучић је захвалио на тим речима и поручио Бошњацима да суде искључиво на основу дела и да виде шта је урађено за њих, а не да слушају приче.

Истакао је да није дошао у Сјеницу да би им се додворавао и због гласова, пошто зна да ту нема велику популарност, већ да је дошао да им поручи да је Србија њихова држава као и других грађана.

Вучић је подсетио да су му у Новом Пазару звиждали неки Бошњаци када је ту дошао са председником Турске Реџепом Тајпом Ердоганом, али да су престали када им је рекао да поштује Ердогана као великог лидера, али да им неће ту ништа градити ни он нити Ердоган већ држава Србија и изнео шта све држава планира да уради.

О конкретним идејама

Председник је рекао да неће доћи у Сјеницу када буде почела изборна кампања, већ да их сада само моли да погледају шта је урађено када је реч о путевима, водоводу, канализацији и другим пројектима.

Додао је да је његов предлог Ердогану и Бакиру Изетбеговићу био да се уради ауто-пут од Котромана до Сарајева у дужини око 100 километара, пошто зна колико грађани у том делу Србије воле да иду у Сарајево, како би могли да стигну за свега два и по сата.

Хоћу да се осећате једнако, овде сте рођени и овде живите и ваша деца ће овде да живе, ово је ваша држава и будите поносни на своју државу, поручио Вучић.

Додао је да су многи спортисти из тог дела земље доносили медаље својој држави Србији.

Никшић је, такође, замолио председника да се уради пут од осам километра до села Фиуље које има највећи сточни фонд по глави становника, од 50 до 100 грла, додајући да ту живе заједно Срби и Бошњаци, као и да пут повезује четири села.

Такође, замолио је министра пољопривреде Бранислава Недимовића да се уради у Сјеници мала фабрика коже, пошто имају доста коже, а не би била у питању велика инвестиција, на шта је Вучић одговорио да би на тај предлог оштро реаговали заштитници екологије.

Никшић је додао да у том крају пољопривредници не знају које све субвенције су им на располагању, па је Вучић рекао да ће бити послата екипа која ће отићи у свако домаћинство да их упозна са тиме.

субота, 18. мај 2024.
20° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара