Читај ми!

Канцеларија за КиМ: Срамотно поступање косовске полиције у Шилову

Недопустиво је и срамотно данашње поступање косовске полиције која је више сати, без ваљаног основа, претресала куће две српске породице из Шилова и њих изложила додатном притиску и узнемиравању, саопштила је Канцеларија за КиМ.

Реч је о типичном примеру застрашивања Срба који живе у Kосовском Поморављу и перфидном притиску од стране Приштине да се они одатле иселе, саопштила је Канцеларија за Косово и Метохију поводом претресања два домаћинства у Шилову.

"Иако у кућама домаћина Џаклића и Михајловића ништа нелегално није пронађено, они су више сати били жртве полицијског проверавања, услед кога су претрпели снажан стрес. Познат је и опробан механизам да власти у Приштини на челу са Аљбином Kуртијем, под различитим изговорима, шаљу полицијске снаге у српске куће и села не би ли тако унели додатни немир и страх међу преостали српски народ у покрајини", наводи се у саопштењу.

Како је истакнуто, оно на шта Kурти и његови сарадници никако не рачунају јесте чињеница да никаквим једностраним акцијама, нити новим притисцима неће сломити дух и снагу Срба на простору Kосова и Метохије, нити изазвати неодмерену реакцију српског народа који је увек окренут миру и мирном суживоту.

четвртак, 28. март 2024.
21° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво