Читај ми!

Петковић: Протест у Тирани режирали приштински политичари

Реагујући на протесте у центру Тиране због посете председника Александра Вучића, директор Канцеларије за КиМ Петар Петковић рекао је да су тај догађај режирали политичари из Приштине додајући да је "јасно да кроз Саљија Беришу говоре Аљбин Курти и Рамуш Харадинај".

Уочи доласка председника Александра Вучића у Албанију демонстранти су на два сата блокирали једну од централних улица у Тирани како би исказали противљење његовој посети, али и иницијативи "Отворени Балкан".

"Данашњи хаос и дивљање у Албанији режирано је директно од стране екстремиста и политичара из Приштине и показује да албански гласач Аљбин Kурти не преза ни од једне прилике да изазове насиље, баш као што је чинио и на северу Kосова и Метохије", оцењује се у sаопштењу Канцeларије за КиМ који је потписао Петар Петковић.

"Док се председник Александар Вучић залаже за регионалну сарадњу, мир и стабилност кроз иницијативу "Отворени Балкан", екстремистичке групације на све начине покушавају да га зауставе на том путу", наглашава Петковић.

Према речима Петковића, јасно је да кроз Саљија Беришу говоре Kурти и Харадинај, али да му се "радује и опозиција у Београду".

"Нису екстремисти данас само запалили српску заставу, они су желели да запале регион и Западни Балкан претворе у буре барута", додаје се у саопштењу.

"Београд ће свом својом снагом и политиком наставити да буде пример и оличење регионалне сарадње, мира и економског просперитета, али и главни град где су сви добродошли и где се заставе других држава поштују", закључује се у саопштењу директора Канцеларије за КиМ.

петак, 03. мај 2024.
13° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво