Читај ми!

Ђурић: Одговорни за убиство браће Битићи морају да добију заслужену казну

Амбасадор Србије у САД Марко Ђурић изјавио је у интервјуу за "Глас Америке" да одговорни за убиство браће Битићи морају да добију "заслужену казну" и истакао да Тужилаштво за ратне злочине активно ради на том случају.

"Убиство браће Битићи је стравичан злочин за који мора да уследи залужена казна против оних који су га починили, али исто тако уверен сам да правосудни органи треба да дају свој суд, а да ми политичари учинимо све што можемо или дипломатски представници, у мом случају, све што можемо да помогнемо у њиховом раду", рекао је Ђурић.

Оценио је да је јако важно да правосудни органи имају ваљане доказе и сва друга средства на располагању.

"И колико сам упознат, Тужилаштво за ратне злочине активно ради на овом случају. Прикупља нове доказе и сигуран сам, немам никаве сумње да с обзиром на то да активно ради у овом случају, да прикупља доказе који треба да доведу до довољног нивоа доказа да се против конкретних лица подигну оптужнице, да када то буде био случај неће бити заштићених", поручио је Ђурић.

У одломку интервјуа, како наводи Глас Америке, Ђурић је рекао да се до окончања истраге, у контексту одговорности, не би усудио да упире прстом у било ког појединца.

*Напомена: Агенција Танјуг је накнадно, након што су бројни медији – укључујући и РТС – пренели овај текст, прецизирала да је интервју са Ђурићем вођен у октобру.

среда, 08. мај 2024.
17° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара